Villa Josefsson

Alla inlägg den 14 september 2014

Av villajosefsson - 14 september 2014 22:15

Idag var vi ute vid tomten, S föräldrar och morföräldrar var med (även syrran och svågern tog sig en titt), och de hade till och med solstolar med sig, vilket passade vädret alldeles utmärkt! Det blev både fika, skogspromenad med svampplockning och hus och trädgårdsplanering. De har sprayat ut vart hörnen på huset kommer att vara, och det var väldigt roligt att se exakt vart på tomten huset kommer att stå. Vi fick en tydligare bild av vart allt kommer att vara, och hur stor del av tomten huset och garaget kommer att ta upp. Vi har valt att lägga huset en bit in på tomten, dels för att slippa en del av insynen, och dels för att kunna nyttja tomten på framsidan, där eftermiddags och kvällssolen kommer att vara. Nu när man fått se avståndet i verkligheten så kändes det lagom. Vi fick dessutom en smygtitt på vår utsikt från hörnfönstrena i vårt sovrum, kändes jättebra! Så häftigt att det kommer att stå ett hus här om tre månader!



Här har jag tagit en bild där jag står vid "vår ytterdörr":



Som ni ser på bilden håller de på att dra rören nu :)


/S

Av villajosefsson - 14 september 2014 20:00

När man bygger ett hus från grunden får man verkligen besluta om allt, även dörrar. Jag har aldrig reflekterat så mycket över dörrar tidigare, mer retat mig på om de gnisslat eller varit tröga ;P Men nu har vi funderat och beslutat även kring detta. Samtliga dörrar vi valt kommer ifrån Swedoor.


Här kommer planlösningen så ni ser vart dörrarna finns. De dörrar jag inte visar är altandörrarna, då jag inte har någon bild på dem. Samtliga altandörrar kommer att vara dubbeldörrar i helglas.



Om vi börjar med entrén så har vi valt en ytterdörr som kallas för kvadraten, med tre fyrkantiga fönster i klarglas. Vi kommer även att ha ett sidofönster bredvid. Dörren ser ni nedan:



Klädkammaren i hallen kommer att ha en skjutdörr som matchar de innerdörrar vi valt:



Dörren till allrummet har vi valt att ha klarglas i, både av dekorativa skäl och även för att visa att det är ett allmänt rum.



Till vårt master bedroom ska vi ha dubbeldörrar som matchar de övriga innerdörrar vi valt, och till vårt master bathroom ska vi specialbeställa en frostad glasdörr hos en glasmästare. Till vår walk in closet har vi valt dubbla skjutdörrar med frostade glasrutor som vi hoppas ska matcha badrumsdörren. Nedan till höger ser ni hur dubbeldörrarna ser ut, fast i klarglas, samt till vänster hur de ska se ut, fast i enkeldörr.


 


De övriga innerdörrarna vi har valt ser ut såhär:



..och sist men inte minst ytterdörren till groventrén/tvättstugan, en dörr som heter linjalen med en avlång ruta i klarglas:



Vet inte hur intresserade folk är av sådana här detaljer, men vi vill dokumentera så mycket som möjligt av den här resan för vår egen skull. Sedan är det upp till folk vad de vill läsa :) Imorgon kommer ett inlägg där vi gör en djupdykning i köket!


/S

Presentation


Följ vår resa från tomtköp till färdigt hus :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Andra bygg/inredningsbloggar


Ovido - Quiz & Flashcards